Problema blocării banilor europeni pentru şomerii de la Nokia, în discuţie luni la Strasbourg VIDEO

Problema blocării banilor europeni pentru şomerii de la Nokia, în discuţie luni la Strasbourg VIDEO
În contextul în care Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a amânat acordarea ajutorului financiar pentru programul de recalificare a celor peste 1.400 de muncitori disponibilizaţi în urma închiderii fabricii Nokia de la Cluj, singurul europarlamentar clujean, Rareş Niculescu, propune o întâlnire a deputaţilor europeni, la Strasbourg, tema viitorului Fondului European pentru Ajustare la Globalizare.

Decizia Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European afectează şapte ţări UE, inclusiv România: aproape 25 de milioane de euro meniţi să ajute peste 5.000 de şomeri (dintre care peste 1.400 din Cluj) au fost pentru moment blocaţi.

"Deputatul european Rareș Niculescu a adresat reprezentanților statelor membre afectate invitația de a participa luni la o întâlnire de lucru pe această temă, cu ocazia reluării sesiunii parlamentare, la Strasbourg. În cadrul acestei întâlniri, deputații europeni trebuie să transmită Consiliului de miniștri un semnal clar: Parlamentul va respinge orice măsură care va afecta viitorul Fondului European de Ajustare la Globalizare! De asemenea, parlamentarii europeni trebuie să susțină propunerea Comisiei potrivit căreia bugetul Fondului va fi majorat de la 500 de milioane de euro la 3 miliarde de euro, pentru care Parlamentul și-a afirmat deja sprijinul. Acești bani sunt indispensabili pentru persoanele care și-au pierdut locul de muncă din întreaga Uniune, iar PE trebuie să susțină funcționarea, în continuare, a acestui Fond", se arată într-un comunicat remis presei.

Citeşte mai multe despre Fondul de ajustare la globalizare (FEG) şi importanţa acestuia în cadrul programului de recalificare a şomerilor de la Nokia, Cluj, AICI.

 

Comenteaza