Recrutări masive la fabrica De’Longhi: peste 300 de oameni

Recrutări masive la fabrica De’Longhi: peste 300 de oameni

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi recrutează 335 de oameni pentru fabrica de espressoare de cafea din Jucu, judeţul Cluj.

Grupul a cumpărat recent o hală de 25.000 mp şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt, o afacere antreprenorială din Ungaria, facilitatea de producţie aflându-se în localitatea Mădăras (judeţul Bihor). De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, are disponibile acum 335 de locuri de muncă la fabrica de espressoare de cafea din comuna Jucu, conform ZF.

Cele mai multe sunt pentru montatori electro­mecanici (295), dar şi pentru operatori mase plastice (17), tehnicieni, electricieni, maşinişti, stivuitorişti sau mecanici, potrivit Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj. Societatea avea 2.170 de angajaţi în 2018.

Concernul italian își va extinde producția în România preluarea fabricii Jasz Plaszt. De’Longhi va avea acolo cel puțin 500 de angajați, care va deveni a doua sa fabrică din țara noastră. 90% dintre salariații de la Jasz Plaszt ar urma să fie preluați de producătorul italian.

De’Longhi a intrat cu producția în România odată cu preluarea halelor Nokia din Parcul Industrial Tetarom III, unde fabrică aparate de uz casnic. Aici s-a angajat să realizeze o investiţie de 32 de milioane de euro, beneficiind de un ajutor de stat din România de 12,5 milioane de euro.

Nokia a închis fabrica din Jucu în 2011, concediind 2.000 de angajaţi, după ce a renunţat şi la centrul său de cercetare din Cluj-Napoca, unde activau 120 de specialişti. Ulterior, o parte dintre angajaţii de la Jucu au fost preluaţi de italieni.

De’Longhi Cluj a înregistrat afaceri de 1,2 miliarde de lei şi un profit de 73 milioane în 2018. Grupul din Treviso activează pe piață prin două divizii, de echipamente de uz casnic şi profesionale, cu mărcile De'Longhi, Braun, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta. Italienii au achiziţionat brandul Braun de la Procter & Gamble pentru 140 de milioane de euro.

Comenteaza