Consulul Germaniei: “Ne trebuie autostradă între Cluj și Sibiu”

Consulul Germaniei: “Ne trebuie autostradă între Cluj și Sibiu”
Ingo Tegge și Hans Tischler au radiografiat economia Transilvaniei

Șoseaua rapidă care să unească orașele din Transilvania este necesară ca urmare a investițiilor din domeniul automotive din regiune, iar dezvoltarea Aeroportului Cluj, pentru rapida deplasare în spațiul aerian a oamenilor de afaceri și a specialiștilor din industria informatică, susține Hans E. Tischler.

“Această autostradă între Cluj și Sibiu este foarte importantă; eu am venit cu mașina aici și nu este tocmai confortabil când nu există o astfel de șosea rapidă. Economia este în plină dezvoltare în această regiune, companiile se mișcă repede, iar autoritățile trebuie să faciliteze toate aceste lucruri.

Aeroportul Cluj s-a transformat enorm în ultimii ani, cel din Sibiu a ajuns la 0,7 milioane de pasageri pe an, iar marile festivaluri din aceste două orașe au stimulat mult și traficul turistic; au apărut mai multe hoteluri noi”, a menționat șeful Consulatului Republicii Federale Germania de la Sibiu.

Acesta a menționat că are semnale din Germania privind intrarea unor noi investitori în această zonă a țării. “La Sibiu au venit multe companii germane din sectorul auto, nu neapărat producție de autovehicule, dar firme de componente auto, în timp ce Clujul se remarcă în domeniul tehnologiei. Iată că o companie precum Bosch a ajuns să aibă mii de angajați în Transilvania.

Să nu uităm că un alt mare producător mondial (Nokia, n. red.), a mutat la Cluj o fabrică dintr-un oraș din Germania (Bochum, n. red.), iar o companie germană (Bosch, n. red.) a venit și a preluat mulți angajați concediați de acolo”, remarcă oficialul german.

El a anunțat că din octombrie Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană va avea un șef la Cluj. În România activează deja patru organizații de afaceri ale companiilor din această țară. "Prezența acestor cluburi de afaceri e mai mult decât necesară", subliniază Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German din Cluj.

“Investitorii germani sunt interesați de sectoare precum automotive, sănătate, protecția mediului. Eu, personal, susțin promovarea învățământului dual în România, cu partea teoretică în școli specializate, iar cea practică, în companii.

Până la urmă nu fiecare dintre noi poate să urmeze o formă de învățământ superior și avem nevoie de acești meseriași. Salariile se vor mări treptat, odată cu creșterea productivității muncii. Să nu uităm că firmele germane au dat tonul majorărilor salariale în domeniul retail și ele sunt competitive la acest capitol și în sectorul industrial”, a menționat Hans Tischler.

Diplomatul german se află în aceste zile la Cluj-Napoca pentru o serie de întâlniri cu reprezentanții companiilor din această țară care activează în zonă, dar și cu autoritățile locale și județene. De asemenea, Hans Tischler va lua parte la petrecerea de vară a Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT).

Comenteaza