Jucu Arena, stadion european în 2023

Jucu Arena, stadion european în 2023
Oficialii primăriei s-au întâlnit la fața locului cu cei ai FRF

Noua arenă din comuna clujeană Jucu a fost propusă ca stadion de cantonament și pregătire pentru Campionatul European de Fotbal Under 21, din 2023.

“Am avut plăcuta surpriză și onoarea să fim vizitați de către o delegație a Federației Române de Fotbal (FRF), condusă de fostul internațional român Vlad Munteanu. Scopul vizitei a fost observarea bazelor sportive ale comunei noastre, în perspectiva organizării de către România a Campionatului European Under 21.

Dacă România va fi desemnată ca țară organizatoare, atunci o grupă de patru echipe va juca la Cluj, iar comuna noastră va avea șanse mari ca două dintre echipe să fie cantonate și să se pregătească la Jucu, iar meciurile oficiale să se joace pe Cluj Arena și pe terenul CFR- ului (Stadionul Dr. Constantin Rădulescu). Ar fi ceva nemaipomenit și în același timp onorant pentru comuna noastră”, a relatat primarul Dorel Pojar.

Proiectul de la Jucu datează de pe vremea când aici era fabrica Nokia (Finlanda), fiind propuse atunci o arenă cu 5.000 de locuri și un minihotel pentru echipe, însă criza financiară din 2009 a schimbat planurile. Venirea ulterioară a companiilor Bosch (Germania) și De'Longhi (Italia) a reanimat proiectul, însă la o scară mai mică.

Investiția inițială a fost evaluată la 200.000 de euro, din bugetul local. Lucrările au fost demarate în 2013 și finalizate anul trecut. Arena dispune de 300 de locuri, cu instalație de nocturnă, și are gazon cu iarbă naturală, tabelă electronică, vestiare și grupuri sociale.

Comenteaza