Platforma Wello, dezvoltată de o echipă de clujeni, primeşte finanţare de 1 milion de euro

Platforma Wello, dezvoltată de o echipă de clujeni, primeşte finanţare de 1 milion de euro

O platformă de sănătate dedicată familiilor cu copii supraponderali, dezvoltată de 13 specialiști din Cluj, a atras deja finanţare de 1 milion de euro, fiind singurul proiect din România acceptat în programul de dezvoltare GoGlobal al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din industria sănătății.

Platforma va participa la ediția din acest an a GoGlobal Israel-Canada, care se desfășoară în perioada iunie-noiembrie, la care au fost acceptate doar două proiecte din Europa, Wello fiind unul dintre acestea.

GoGlobal își propune să le ofere companiilor care activează în industriile de tehnologie medicală, biotehnologie și sănătate digitală competențele necesare pentru a se extinde cu succes la nivel mondial. Proiectele acceptate sunt sprijinite să se lanseze în piețe noi cu know-how în sistemele de sănătate specifice țărilor vizate, să afle informații despre reglementările în vigoare, precum și să aibă acces la analize asupra competiției.  

EIT Health, inițiatorul acestui program și organizație susținută de Comitetul European şi Institutul European de Inovare și Tehnologie, își propune să încurajeze dezvoltarea de soluții inteligente pentru industria de sănătate din Europa, iar bugetul de investiții alocat în acest scop, pentru următorul deceniu, este de 2 miliarde de euro.

„Participarea la GoGlobal este o oportunitate pentru orice companie din industria de sănătate care urmărește extinderea internațională, iar validarea Wello, prin includerea într-un program EIT Health recunoscut pentru criteriile foarte riguroase de selecție, ne sprijină în demersul nostru de a găsi clienți și parteneri de top pentru platforma de sănătate Wello, pe care o vom lansa în această toamnă”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.   

„Selectarea Wello pentru a participa la EIT Health GoGlobal Israel poate fi văzută ca pe o dovadă a evoluției ecosistemului start-up-urilor românești din domeniul sănătății în ultimii ani. Produsul lor se adresează unei probleme serioase și în creștere, iar EIT Health poate oferi Wello contextul și contactele pentru a deveni o soluție folosită la nivel internațional”, spune Ion Petrovai, reprezentant pentru România al Comunității FreshBlood HealthTech, în cadrul EIT Health RIS Hub.

Misiunea platformei Wello, bazată pe inteligența artificială, este de a ajuta familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă și joc. Dezvoltarea platformei a început în august 2017, iar varianta beta va fi lansată în toamnă.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro. Lansarea Wello vine în contextul în care unu din trei copii din Europa, cu vârste între 6 şi 9 ani, este supraponderal sau obez și, mai mult, România se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul copiilor cu exces de greutate.

Premiată și la târgul de inovație de la Paris

În luna mai, Wello a câștigat premiul “The School Lunch Revolution”, oferit de grupul Sodexo, la unul dintre cele mai mari târguri internaționale de inovație în tehnologie organizate în Europa, VivaTech Paris, locul de întâlnire al start-up-urilor și liderilor mondiali în tehnologie.

Wello a fost unul dintre cele 1.112 proiecte incluse în competiția dedicată start-up-urilor Viva Technology Challenges, în etapa de preselecție fiind înscrise 8.418 proiecte. Soluția a fost prezentată participanților la VivaTech în cadrul standului „Digital Day” al Sodexo, lider mondial în soluții pentru calitatea vieții.

VivaTech a totalizat 100.000 de participanți, din 125 de țări, și a adus împreună 300 de vorbitoride top, antreprenori, lideri în business, investitori și cercetători, care au dezbătut impactul digitalizării în economie și societate, ca Mark Zuckerberg (Facebook), Ginni Rometty (IBM) și Eric Schmidt (Alphabet).

Despre Wello
Wello este o aplicație de sănătate dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat – User Interface și User Experience Design – din anul 2010. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro, din care 650.000 fonduri nerambursabile. O primă versiune a aplicației va fi disponibilă în toamnă, urmând ca varianta finală să fie lansată anul viitor.
Comenteaza