Liderul echipamentelor foto-video își va deschide showroom la Cluj

Liderul echipamentelor foto-video își va deschide showroom la Cluj

Retailerul foto-video F64 se va extinde atât în România, cât și în alte țări din regiune: Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Primul magazin din afara capitalei va fi inaugurat la Cluj, al doilea oraș din țară ca vânzări pentru acesta.

Obiectivul pe termen lung al companiei este poziția de lider european în furnizarea de echipamente foto-video, vizând abordarea progresivă a unor noi piețe. "Proiectul de extindere națională este în fază de start-up, una din direcțiile noastre de business și face parte din strategia F64 de expansiune la nivel național si regional, pentru perioada 2019-2022. 

Perioada imediat apropiată o vom folosi pentru a clarifica modul în care vom face acest lucru și pentru a defini business planul legat de extinderea offline. Nu am luat încă o decizie finală cu privire la formatul magazinului. Gama comercializată va fi identică showroom-ului din București, cu precizarea că ne vom focusa pe produsele cele mai bine vândute.

Locația din Cluj nu va fi la fel de mare ca spațiul de vânzare fizic pe care îl avem la București. Nu vom modifica gama de produse pe care le comercializăm în acest moment, păstrându-ne pe aceeași nișă de digital imaging, rămânând partenerii fideli ai creatorilor de imagini.

Prin acest proiect vrem să continuăm politica noastră de concentrare pe experiența de vânzare premium oferită clienților (posibilitatea de a primi consiliere directă, de a testa produsele, de a participa la cursuri sau lansări de produse și mai ales de a întâlni comunitatea locală de entuziaști în același domeniu”, a menționat Marian Alecsiu, cofondator F64, pentru ZIUA de CLUJ.

În 2018, F64 și-a consolidat businessul prin implementarea unor sisteme care să optimizeze platforma online, sistemul de management de depozitare, sistemele interne de măsurare a performanței, cu scopul de a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților. Vânzările online au crescut în 2018 în linie cu tendința ascendentă a comerțului electronic, ponderea lor din volumul total fiind de 66%.

Totuși, studiile interne arată că majoritatea clienților decid să facă o achiziție online doar după ce testează echipamentele dorite în showroom. Cele mai căutate au fost obiectivele, aparatele DSRL, camerele mirrorless, cu 50% din vânzări.

În acest an F64 a realizat investiții în tehnologie și logistică: dezvoltarea unei noi platforme web și amenajarea unui depozit modern, cu termen de finalizare în a doua jumătate a anului 2019. Echipa F64 este alcătuită din 145 de angajati.

În 2018, compania și-a consolidat businessul prin implementarea unor sisteme care să optimizeze platforma online, sistemul de management de depozitare, sistemele interne de măsurare a performanței, cu scopul de a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților. Vânzările online au crescut în 2018 în linie cu tendința ascendentă a comerțului electronic, ponderea lor din volumul total fiind de 66%.

Totuși, studiile interne arată că majoritatea clienților decid să facă o achiziție online doar după ce ajung și testează echipamentele dorite în showroom. Cele mai căutate produse au fost obiectivele, aparatele DSRL și camerele mirrorless, cu 50% din vânzări.

În acest an, F64 a realizat investiții în tehnologie și logistică: dezvoltarea unei noi platforme web și în amenajarea unui depozit modern, investiția din urmă având termen de finalizare a doua jumătate a anului 2019. 

Reprezentanții companiei anticipează pentru anul viitor o creștere a segmentului de fotografii realizate cu telefonul mobil, dar și un interes mai mare pentru camerele de acțiune și produsele foto-video din segmentul 4K. F64 deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic și are 145 de angajați.

Comenteaza