Liber la avionul de Cluj spre Polonia

Liber la avionul de Cluj spre Polonia

Operatorul LOT Polish Airlines este acum liber își reia zborurile de la Cluj-Napoca, blocate din primăvară, după ce autoritățile poloneze au decis reactivarea traficului aerian cu România.  

Autorităţile Republicii Polone au decis că, din 16 septembrie, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România. Măsura adoptată de către autorităţile de la Varşovia este valabilă până în 29 septembrie. Această decizie a fost luată în contextul adoptării de către autorităţile din Polonia de noi condiţii pentru operarea zborurilor către sau dinspre alte ţări în contextul pandemiei.

"Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a abordat în mod repetat, în discuţiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuţiei din cadrul reuniunii informale în format Gymnich, de la Berlin, din 28 august, cât şi în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie", arată Ministerul Afacerilor Externe.

Acesta a precizat că persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru UE, precum şi din Norvegia, Elveţiană, Islanda şi Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricţii sau măsuri speciale precum carantină obligatorie / autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

În urma deciziei Guvernului Poloniei de a suspenda traficul aerian internațional, cauzată de răspândirea coronavirusului, în martie, LOT Airlines a anulat cursele sale internaționale din Polonia și Ungaria. Au fost suspendate atunci toate zborurile LOT între Polonia și destinațiile din România: Cluj-Napoca, București, Timișoara. LOT a anunțat și ajustarea programului operațional pe rutele interne.

Comenteaza