Conflict în PNL între Rareș Bogdan şi Bogdan Aurescu: "Remaniere" vs. "Sputnik"

Conflict în PNL între Rareș Bogdan şi Bogdan Aurescu: "Remaniere" vs. "Sputnik"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia. Replica lui Bogdan Aurescu a fost una dură, cu acuzaţii că eurodeputatul ar avea atitudini rusofile. 

Într-un interviu pentru Prima News, Rareș Bogdan, a afirmat că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe. Motivele invocate de Rareș Bogdan a fost faptul că ministrul nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante. De asemenea, inclusiv gestionarea dosarului Schengen a fost una greșită, potrivit liderului europutaților români.

Replica ministrului Bogdan Aurescu a fost una dură, fiind invocat comportamentul din trecut al eurodeputatului. „Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a fost precizarea demnitarului pentru „Adevărul”.

Contactat de „Adevărul” pentru o poziție oficială a partidului, purtătorul de cuvânt de al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat că nu comentează disputa celor doi. Și Alina Gorghiu, șefa interimară a Senatului, a menționat că o discuție de această natură trebuie să aibă loc în interiorul partidului, nu în platourile de televiziune, iar evaluarea lui Aurescu este atributul lui Nicolae Ciucă. Toți ochii din partid sunt pe premier, așteptat să calmeze spiritele în PNL.

Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD consideră "de netolerat reacția ministrului. Dumnealui e un demnitar numit, nu ales”, a punctat Gabriel Zetea, într-o intervenție la Antena 3. „Să înțeleagă că atât timp cât face o astfel de acuzație (n.r. – de discurs asemănător cu Sputnik a unui eurodeputat român), această declarație poate fi preluată de mediile internaționale și să arunce o umbră asupra României”.

Comenteaza