Inventatorul Cornel Amariei, finalist în Global Business Hall of Fame. Pe urmele lui Ogilvy, Lauder și Strauss

Inventatorul Cornel Amariei, finalist în Global Business Hall of Fame. Pe urmele lui Ogilvy, Lauder și Strauss
Amariei a lucrat intens la marele său proiect și în perioada pandemiei

Cercetătorul care a creat la Cluj ochelarii inteligenți pentru persoanele cu probleme de vedere s-a calificat în finala programului mondial care selectează antreprenori de top și lideri care ne pot schimba viața. 

Amariei este fondator al companiei Lumen, care creează ochelari inteligenți pentru a reda persoanelor cu probleme de vedere o viață cât mai simplă și bună. Printre câștigătorii Global Business Hall of Fame (GBHF) se numără Estee Lauder, David Ogilvy sau Levi Strauss. Programul are loc din 1976 și a inclus 247 de laureați.

Anul acesta, GBFH are nouă finaliști care sunt din zona liderilor, dar și inovației, din țări precum România, Zimbabwe, Australia, conform Start-up.ro. Aceștia au servicii precum aplicații, ochelari inteligenți, turism eco, securitate sau marketplace pentru freelanceri. Rezultatele vor fi anunțate luna viitoare.

Cornel Amariei a fost Innovation manager la concernul Continental, iar din 2020 a fondat propria sa companie, care realizează ochelari pentru persoanele cu probleme de vedere. Compania folosește inteligență artificială, robotică și neuroștiință pentru a putea ajuta oamenii cu probleme de vedere să se descurce mai bine în lume. Lumen a primit până acum finanțare de 1 milion de euro.

În practică, Lumen îndeplinește aceeași funcție ca un câine ghid pentru nevăzători, însă la costuri mult mai mici, fără să necesite același grad de îngrijire. Dacă antrenamentul unui câine ghid durează ani întregi, ochelarii pot fi produși rapid, în serii mari, la cerere.

Proiectul e dezvoltat de o echipă de 30 de experți din domenii ca inginerie, științe, psihologie, design industrial sau business development. Lumen este fondat de Cornel Amariei (CEO), și de Gabriel Chindriș (CTO), conferențiar la departamentul de electronică aplicată al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Comenteaza