Inspectorii de muncă, razie în brutăriile din Cluj. Ce nereguli au găsit

Inspectorii de muncă, razie în brutăriile din Cluj. Ce nereguli au găsit

Inspectorii ITM Cluj au desfășurat acţiuni de control pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de fabricare a produselor de brutarie și a produselor făinoase.

Controalele s-au desfășurat în perioada 30 august – 02 septembrie, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional. Au fost efectuate controale la un număr de 31 de angajatori din județul Cluj. Două societăți comerciale au fost  sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 4.500 lei, deoarece nu au făcut dovada întocmirii unei evidențe cu programul de lucru al salariaților.

Conform ITM Cluj, obiectivele campaniei au fost - identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile controlate,  a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, identificarea angajatorilor care utilizeaza nelegal munca copiilor și a tinerilor.

Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare si de a le înregistra în aplicația Revisal.

Creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, în domeniul de fabricare a produselor de brutarie  și a produselor făinoase.

Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Comenteaza