Video IMAGINI impresionante de pe șantierul autostrăzii care străpunge Carpații. Va avea cele mai lungi tuneri din România

IMAGINI impresionante de pe șantierul autostrăzii care străpunge Carpații. Va avea cele mai lungi tuneri din România
| Foto: captura Raducu P Drum

Au început lucrările la cele mai lungi și mai complexe tuneri din România, pentru autostrada care va străbate Munții Carpați.

Avansează lucrările pe lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, prima autostradă din România care va traversa Munții Carpați. Şoseaua va traversa Defileul Oltului prin 50 de tuneluri, poduri şi viaducte și ar trebui să fie finalizată până în 2028, scrie stiripesurse.ro. Practic, noua autostradă va merge pe deasupra râului Olt și va lega, prin tuneluri, trecerea munților Carpați.

Austriecii de la PORR lucrează, în prezent, la cele mai lungi și mai complexe tuneri din România, Daniela și Alina, care ar trebui să fie finalizate în primăvara anului 2025.

,,25,5 % stadiul fizic al lucrărilor pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Săpăturile la tunel au ajuns la 414 m în galeria dreaptă și la 283 m în galeria stângă, fiind excavați până acum, din cele două galerii, aproximativ 110.000 mc. Forarea piloților a ajuns la un stadiu de 77%. Pentru terasamente au fost săpați peste 320.000 mc. În baza de producție au fost realizate primele 2 grinzi, urmând să înceapă și execuția de predale și alte elemente prefabricate necesare acestui proiect.” a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Tunelul Momaia, cu cele două galerii, va avea o lungime totala 1350 m. Potrivit unui pasionat de infrastructură, viteza maximă va fi de 90km/h și traficul se va desfășura unidirecțional pe fiecare tub al tunelului, iar lățimea suprafeței drumului va fi de 8,5 m și câte 90cm trotuar stânga-dreapta. 

Comenteaza