Fabrica de reciclare din Câmpia Turzii a prelucrat o jumătate de milion de aparate electronice

Fabrica de reciclare din Câmpia Turzii a prelucrat o jumătate de milion de aparate electronice

Unitatea de reciclare GreenWEEE din județul Cluj a reciclat o jumătate de milion de frigidere, televizoare și monitoare.

Conform calculelor managerilor săi, prin reciclarea monitoarelor TV, într-o singură zi lucrătoare, unitatea economisește echivalentul de dioxid de carbon al emisiilor făcute de o mașină care parcurge de patru ori distanța Cluj - București. Echipamentele electrice conțin și substanțe periculoase, dar și metale prețioase, aur, argint, platină și paladiu, cupru, aluminiu și plastic.

Dacă sunt reciclate corespunzător, acestea sunt refolosite ca materie primă secundară. GreenWEEE își desfăsoară activitatea în două fabrici de reciclare în România: la Buzău (din 2009) și la Câmpia Turzii (din 2017), având o capacitate de tratare de 100 000 tone/an, cu 350 de angajați, dintre care 95 sunt la Câmpia Turzii.

Investițile în cele două unități se ridică la 25 milioane de euro. De la începutul activității din 2009 și până în prezent, compania a conservat prin reciclare 4 milioane de tone de CO2. Aceasta face parte din Green Group, un parc integrat de reciclare prezent pe piața europeană cu fabrici în România, Lituania și Slovacia.

GreenWEEE reciclează echipamente electrice, cabluri și componente din industria auto, GreenTech este cel mai mare procesator european pentru deșeuri pet, GreenFiber International e lider european în producția de fibră sintetică, GreenGlass Recycling procesează deșeuri de sticlă postconsum, iar Eltex Recycling este furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.

Comenteaza