Platforma Bosch de la Cluj va deveni una dintre cele mai mari ale germanilor

Platforma Bosch de la Cluj va deveni una dintre cele mai mari ale germanilor

Complexul industrial Bosch din parcul industrial Tetarom III Jucu, se va transforma în una dintre cele mai mari unităţi de producţie a diviziei Automotive Electronics a grupului, relatează directorul comercial al unității, Monica Constantinescu.

“Pandemia a fost un eveniment disruptiv care a apărut subit şi a cărui dimensiune globală a influenţat industriile din întreaga lume şi mai cu seamă industria automotive. 2020 a debutat într-o notă pozitivă, preconizând o creştere a volumului de activitate al fabricii.

Ulterior această evoluţie a fost încetinită ca urmare a perioadei de lockdown la nivel mondial, care a generat automat o scădere a numărului de comenzi din partea clienţilor. În a doua parte a anului, am înregistrat o creştere semnificativă a cererii şi am accelerat, implicit, şi activitatea de producţie”, a declarat oficialul Bosch, potrivit Business Magazin.  

Bosch realizează aici investiţii în mărirea capacităţii de producţie şi în proiecte noi, iar cea mai recentă a fost direcţionată către extinderea zonei de logistică, unde s-a dublat suprafaţa utilizată pentru materii prime şi finite.

„Vom continua să investim în procesele de digitalizare şi de implementare de soluţii de Industrie 4.0 şi avem în plan, de asemenea, să ne extindem capacitatea de producţie. Am încredere că rezistenţa şi agilitatea de care industria automotive din România a dat dovadă pe parcursul ultimului an vor asigura continuitatea acestui trend pozitiv, transformând-o într-un exemplu de bune practici şi pentru alte ţări”, a menționat Constantinescu.

Aceasta a activat timp de 14 ani la producătorul de lactate Danone, după care a devenit director comercial al fabricii din Cluj, unde grupul german a investit 300 de milioane de euro în şapte ani.

Compania realizează aici o serie de produse şi soluţii pentru mari producători auto -  cum ar fi unităţi de control electronice pentru asistenţă la condus, pentru siguranţa şi confortul în trafic şi pentru îmbunătăţirea experienţei condusului, unităţi de control electronice pentru sisteme de propulsie eBike. În ultimii şapte ani, fabrica din Cluj a produs 250 de milioane de unităţi de control electronice.

Pe piaţa locală sunt prezente mai multe activităţi ale Bosch: două unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate (fabrica din Cluj şi o alta în Blaj), un centru de cercetare-dezvoltare în Cluj, o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj, un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch are un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgerete, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitală. Toate aceste activităţi au generat vânzări consolidate pe piaţa locală de 436 de milioane de euro. Industria auto locală aducea o contribuţie de 14% în produsul intern brut şi de 26% în exporturi, fiind una dintre cele mai importante forţe economice ale României.

Comenteaza