Studenții din Cluj, specializați de Porsche în vehiculele viitorului

Studenții din Cluj, specializați de Porsche în vehiculele viitorului

Compania Porsche Engineering România (PER) va organiza în acest an, la Cluj, un program special destinat studenților politehniști pasionați de autovehiculele viitorului. 

Programul Model-Based Academy li se va adresa tinerilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) interesați de acest domeniu aplicat în industria auto. Înscrierile în cadrul programului sunt deschise până la data de 15 februarie, au transmis reprezentanții companiei germane.

Centrul Porsche Engineering din Cluj, implicat în proiecte de inteligenţă artificială pentru maşini autonome, a recrutat anul trecut 40 de angajaţi și-a extins noul sediu de peste drum de lacurile din Gheorgheni. În 2020 consemna 240 de angajaţi cu normă întreagă şi 24 de studenţi stagiari.

Centrul din Cluj a fost implicat în proiecte în domeniul inteligenţei artificiale şi conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen. Odată cu creşterea de efectiv, PER şi-a extins spaţiul de birouri cu un etaj (600 mp), în clădirea în care s-a mutat.

La PER se lucrează pentru elaborarea de soluţii tehnologice avansate pentru testarea, conducerea şi siguranţa maşinilor autonome ale viitorului. În urma implicării sale active în mediul academic, PER oferă şansa studenţilor care absolvă programul său de master de la UTCN să îşi aprofundeze studiile, devenind stagiari, iar dacă se numără printre cei mai buni, angajaţi cu normă întreagă.

Filiala a pornit cu o echipă de doar șapte oameni la Cluj. Aceasta completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de locaţiile din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China) şi Nardo (Italia). PER este deţinută integral de constructorul de maşini sport Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Comenteaza