Electrogrup: putem realiza rețelele 5G mai rapid decât alte țări

Electrogrup: putem realiza rețelele 5G mai rapid decât alte țări

Construirea viitoarelor rețele 5G în România se va putea face mai repede față de alte state deoarece țara noastră are capacități de fibră optimă mai dezvoltate, susține Adrian Florea, director general al Electrogrup Cluj.

Acesta a prezentat poziția grupului clujean de infrastructură la conferința ZFDigital Summit 2019. “În cadrul unei discuții despre digitializare și evoluția infrastructurii digitale, critică pentru România, reprezentanții industriei au adus în atenție plusurile și minusurile cu care se confruntă dezvoltările din viitorul apropiat.

Rețelele 5G vor decola, ca adopție, în centrele dens urbane și în clădiri, dar că această dezvoltare, intensivă din punctul de vedere al capitalului, are nevoie de o mai bună sincronizare între instituțiile statului și mediul privat.

Prin nevoile mari de acoperire și investiții necesare, construcția viitoarelor rețele 5G aduce mai mult decât până acum în prim plan conceptul de 'shared infrastructure', iar capacitățile de fibra optică de care România beneficiază pot face conectarea în România mult mai rapidă decât în alte regiuni.

De altfel, România are potențialul de a fi un campion 5G, însă lucrurile trebuie privite cu seriozitate începând de la primul nivel – cel de avizare și reglementare, care să faciliteze dezvoltarea mai rapidă de infrastructură”, a menționat oficialul Electrogrup.

E-Infra este un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii fondat de frații Teofil și Simion Mureșan. Acesta activează în sectoarele operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie; servicii profesionale în infrastructura energetică, de telecomunicații și construcții civile.

Din grup fac parte companiile Electrogrup Cluj, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas și Wesee, cu 600 de angajați, cu afaceri anuale de 100 milioane de euro. Grupul a lansat o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, ce consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-Infra. 

Comenteaza