Directorul adjunct al De'Longhi a venit la Cluj VIDEO

Directorul adjunct al De'Longhi a venit la Cluj VIDEO
Directorul adjunct al firmei înregistrate de producătorul de aparatură electrocasnică De'Longhi în România a venit azi la Cluj, unde s-a întâlnit în această dimineaţă cu preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu.

Massimo Paronthi este director general adjunct la De'Longhi România SRL, iar Uioreanu spune că firma are deja activitate. "Nu a fost doar o întâlnire de curtoazie, am discutat despre stadiul investiției pe care De'Longhi o realizează în parcul Tetarom III din Jucu", spune Uioreanu.

"Prima linie de producție a fost pornită, este în probe tehnice, urmând ca la jumătatea lunii februarie să demareze producția efectivă. Într-o primă etapă subansamblele se aduc din Italia, aici se montează, iar produsul finit merge la export, tot in Italia".

Uioreanu a dezvăluit totodată că ieri s-a emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de producție, în care firma italiană va produce subansamblele necesare producției de electrocasnice, astfel că în a doua etapă a investiției componentele necesare nu vor mai fi importate.

"Este un lucru îmbucurător să constatăm că de Longhi s-a ținut de cuvânt și demarează producția", spune Uioreanu într-un comunicat de presă.

Reamintim că investiția De'Longhi de la Jucu se ridică la circa 30 de milioane de euro, iar numărul angajaților va fi cuprins între 600 și 1000. Grupul italian De'Longhi a anunţat în ianuarie anul trecut achiziţionarea activelor Nokia din parcul industrial de la Jucu şi a anunţat că vrea să angajeze cel puţin 600 de persoane.

De'Longhi s-a înfiinţat în 1902 ca atelier meşteşugăresc, şi a devenit unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special la automate de cafea şi aparate de bucătărie. În 1994, De'Longhi a cumpărat compania italiană Climaveneta, iar în 2001, producătorul britanic Kenwood. În urma reorganizării sale, grupul are două divizii: cea de echipamente de uz casnic, care a avut în 2011 venituri mai mari cu 11,3% decât în anul precedent, şi cea de echipamente profesionale, în creştere cu 8,8%. Mărcile sale distinctive sunt De'Longhi şi Kenwood, alături de Ariete, Simac, Climaveneta sau DLradiators. De'Longhi dispune de fabrici în Italia, Rusia şi China. (D.A.) 7

Citeşte şi Primii angajaţi ai De'Longhi au început munca

Comenteaza