Primii angajaţi ai DeLonghi au început munca VIDEO

Primii angajaţi ai DeLonghi au început munca VIDEO
Primii 70 de angajaţi ai fabricii DeLonghi de la Jucu au început lucrul. Ei s-au întors de la stagiul de pregătire din Italia şi au început testarea liniei tehnologice din fabrica ce funcţionează în fostele hale Nokia. Şi angajaţii DeLonghi provin din rândul disponibilizaţilor de la producătorul de telefoane.

Fabrica DeLonghi din Jucu a început producţia la capacitate redusă pentru testarea liniei tehnologice. Deocamdată sunt 70 de oameni angajaţi la producătorul de electrocasnice.

"În ce priveşte prima tranşă de persoane care au fost la stagiul de practică, au revenit şi sunt angajaţi DeLonghi. Următoarea tranşă se întoarce în 20 ianuarie, restul care vor deveni angajaţi vor face stagiile de practică la fabrica din Jucu", spune directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Angajaţii de la DeLonghi provin din rândurile şomerilor ce au lucrat în farica Nokia. De altfel, italienii au preluat halele de la fabrica de telefoane.

"DeLonghi se află la început. Şi-au construit un nucleude tehnicieni luaţi dintre foştii lucrători de la Nokia, ce au considerat că au nevoie la început. Este posibil ca aproape toţi lucrătorii să fie dintre foştii angajaţi Nokia, funcţionează reconversia entru că diferenţele între ce făceau ei, montaj la bandă, sunt relativ mici", spune preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş.

Angajările la DeLonghi vor continua în acest an până la un număr de 500 de oameni.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza