Despăgubiri infime pe Autostrada Transilvania: 2 lei metrul pătrat

Despăgubiri infime pe Autostrada Transilvania: 2 lei metrul pătrat
Traseul viitoarei autostrăzi din zona Sălajului | Foto: API

Proprietarii care dețin terenuri pe care se va construi Autostrada Transilvania (A3) vor primi pentru un metru pătrat 1,90 lei, aceasta fiind suma ce va fi acordată de autorități.

O hotărâre de guvern prevede ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru A3. Este vorba despre imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de la secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes național Autostrada Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Acestea se află pe raza localităților Meseșenii de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca. Suma alocată în vederea exproprierilor este de 6,9 milioane de lei pentru 3.529 de imobile, pe o suprafață de 3,6 milioane mp.

Proprietarii ce vor fi despăgubiți vor primi, în medie, 1,90 de lei pentru un metru pătrat de teren ce va intra în proprietatea statului. Banii vor veni de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în baza legii bugetului de stat pe anul 2021, potrivit Magazin Sălăjean.

„Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Pe Nădășelu - Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație”, a spus ministrul transporturilor.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Comenteaza