Concernul german Metro și-a adus divizia informatică la Cluj

Concernul german Metro și-a adus divizia informatică la Cluj

Divizia Metro Systems a început să racoleze talentele din Cluj care pot să construiască soluţii digitale pentru activitatea comercială, în cadrul conceptului Tech'N Trade.

Metro Systems România (MSR), compania locală care gestionează infrastructura de IT a grupului german de comerţ, a lansat un concept nou pe piaţa IT din Cluj-Napoca - Tech'N Trade, conform ZF.

Acesta se axează pe trei direcţii strategice: Lab - fabrica de dezvoltare software, Hub - generator de idei pentru companiile start-up care inovează în industria de retail şi Club - centrul de evenimente IT cu focus pe tehnologia în retail şi spaţiul exclusiv dedicat creşterii unei comunităţi de Technology in Trade.

„Pe lângă birourile pe care le avem deja în Bucureşti şi Braşov, principalul motiv pentru care Tech'N Trade a început să prindă viaţă a fost dorinţa companiei de a apela la categoria tânără de talente cu idei dinamice din regiunea Cluj şi să construiască soluţii digitale de retail pentru viitor. Ne-am dorit să aducem un concept nou pe piaţa de IT din Cluj-Napoca - un oraş smart, care este într-o continuă dezvoltare“, a declarat Jürgen Boekholt, managing director în cadrul MSR.

Metro este un grup internațional în domeniul comerțului cu ridicata și alimentelor, având în centrul său divizia de cash & carry, cu 750 de magazine angro în 25 de țări și 285 de unități pe întreg teritoriul Germaniei.

Grupul include și rețeaua Metro Accelerator, alimentată de Techstars, ce sprijină echipele antreprenoriale din întreaga lume în dezvoltarea de soluții digitale. Alte patru divizii de servicii Metro - Properties, Logistics, Systems și Advertising furnizează servicii de ansamblu globale în domeniile imobiliar, logistică, tehnologia informației și publicitate.

Comenteaza