Foto Metro își face incubator de afaceri la Cluj-Napoca

Metro își face incubator de afaceri la Cluj-Napoca
Grupul german și-a propus să atragă tinerii din Cluj care au soluții digitale pentru domeniul retail | Foto: MSR
Metro își face incubator de afaceri la Cluj
Metro își face incubator de afaceri la Cluj
Metro își face incubator de afaceri la Cluj
Metro își face incubator de afaceri la Cluj
Metro își face incubator de afaceri la Cluj

Un program de incubare pentru antreprenori și startup-uri din retail și domenii conexe va fi lansat în curând în cadrul centrului de dezvoltare din Cluj-Napoca al companiei Metro Systems România (MSR).

Prin acest program, compania își propune să îi conecteze pe antreprenori cu piața de retail și să ofere suport în lansarea și dezvoltarea unui startup. Tech’N Trade Startup Hub este destinat potențialilor antreprenori și startup-urilor din domeniul retail și cele conexe, ale căror soluţii se află într-o fază incipientă de dezvoltare.

Acesta vizează domenii ca distribuție, restaurante, industria ospitalieră, magazinele locale, comerț electronic, shopping experience, management operațional, marketing, asistența clienților, procesarea de date.

"Tech'N Trade a fost lansat din dorința companiei de a apela la categoria tânără de talente cu idei dinamice din regiunea Cluj și de a construi soluții digitale de retail pentru viitor”, spune Jürgen Boekholt, managing director al MSR.
“Prin Tech’N Trade ne dorim să dezvoltăm parteneriate inovatoare cu antreprenori și startup-uri la început de drum, pe care-i vom susține pe drumul lor. Credem în potențialul pieței din Cluj-Napoca, suntem deschiși la colaborări pe termen lung și vrem să ne punem amprenta în această industrie”, declară Mihai Frențiu, coordonator al programului.

Înscrierea în program se face până în data de 22 aprilie. Procesul de selecţie va cuprinde două etape: depunerea candidaturii on-line și o sesiune de interviuri cu reprezentanții Tech’N Trade (mentori, organizatori, coordonatori) și cu partenerul programului, Activize.Tech.

"Ecosistemul local de startup-uri se poate dezvolta bine doar în contextul în care toți pilonii săi colaborează, incluzând aici companiile mari care pot sprijini startup-urile prin colaborări comerciale, consultanță în dezvoltarea produsului și în strategia de business", a declarat Mircea Vădan, unul din mentori, cofondator al comunității Cluj Startups.

În cadrul programului se pot înscrie antreprenorii cu un business în perioada de prelansare și care au nevoie de sprijin în zona de tehnologie, în dezvoltarea afacerii și pentru lansarea produsului în piață, dar și cei care au deja un start-up sau un produs lansat și caută proiecte comerciale, de colaborare pe termen lung în retail.

Participanţii vor primi sprijin şi îndrumări personalizate de la experţii și echipa MSR în procesul de validare a nevoii de pe piață, consultanță strategică, susținere pentru lansarea pe piață din partea mentorilor specializați, vor avea interacțiuni cu potențialii clienți din rețeaua Metro Cash & Carry.

Ei vor beneficia de workshop-uri și de sfaturi tehnice legate de dezvoltarea produsului și vor avea la dispoziție spațiu de lucru în biroul din Cluj în perioada programului. Programul se va desfășura pe o perioadă de trei luni, începând cu 6 mai.

Cu birouri în București, Brașov și Cluj, MSR este subsidiara Metronom, compania de profil a grupului german care oferă soluții IT complexe pentru industria de retail. Aceasta este unul dintre cei mai mari angajatori din industria de IT din România, cei 900 de angajaţi gestionând infrastructura hi-tech a grupului german de comerţ.

Comenteaza