De ce aleg investitorii străini Cluj-Napoca

De ce aleg investitorii străini Cluj-Napoca
| Foto: TripAdvisor

București, Cluj și Timișoara sunt orașele din România care absorb aproape jumătate dintre investiţiile străine.

București, Cluj și Timișoara au atras peste jumătate din investițiile directe din toată țara, pentru acest an, potrivit raportului unei companii globale de consultanta și strategie economica.

Planurile de investiții ale străinilor au fost regândite către piețe mai permisive și cu costuri reduse deoarece pandemia a închis multe afaceri în Occident.

Investitorii sunt interesați pentru 2021 de rețelele de distribuție, transporturi și logistică dar și de afacerile din domeniul producerii de bunuri, de vânzări și marketing. În același timp, forța de muncă dar și rentabilitatea costurilor sunt elemente cheie.

Un investitor din Olanda care produce sisteme de securitate spune că a fost atras de Cluj, celebru în ultimii ani pentru startup-urile din domeniul IT, nu pentru mâna de lucru mai ieftină, ci datorită oamenilor bine pregătiți.

„Autoritățile din Cluj au înțeles că este foarte important să ia investitorul de mână. Dacă un investitor vine în orașul tău, trebuie să îl convingi să rămână. Au un departament pentru relații internaționale cu angajați extraordinari care ne ajută, e un lucru ce stimulează investitorii care vin aici”, declară Wouter Reijers, investitor olandez, citat de stirileprotv.ro.

„Investițiile străine sunt atrase de faptul că la Cluj avem un foarte puternic antreprenoriat local este văzut ca un semn de sănătate economică", spune Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza