Compania de Infrastructură Rutieră şi-a făcut site de roviniete

Compania de Infrastructură Rutieră şi-a făcut site de roviniete
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii rețelei de autostrăzi și drumuri naționale din România că a lansat portalul www.erovinieta.ro.

Prin intermediul acestuia se pot realiza următoarele operațiuni: achitarea tarifului de utilizare (rovinieta) și a tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă (peaj) cu ajutorul cardului bancar; gestionarea unei flote de vehicule, ce permite achitarea facilă a rovinietei și peajului; verificarea valabilității rovinietei, a achitării peajului și a numărului de treceri efectuate prin secțiunea stației de la Fetești pe benzile marcate e-tarif.
      
Anumite operațiuni din cele menționate se pot realiza doar dacă utilizatorul iși creează un cont valid pe acest portal. Utilizatorii care achită prin intermediul cardului bancar rovinieta sau peajul pe www.erovinieta.ro nu vor suporta costurile comisionului de tranzacționare sau alte costuri asociate tranzacțiilor online, toate fiind suportate de către CNAIR. Astfel, costul total achitat prin intermediul portalului este cel reglementat de legislația în vigoare.
 
Portalul a fost dezvoltat de către asocierea Altimate SRL - UTI Grup, în baza contractului având ca obiect colectarea prin mijloace electronice a tarifului de trecere. Plățile sunt securizate și se realizează în baza contractului încheiat între CNAIR și Garanti Bank în urma procedurii de achiziție de servicii pentru procesarea plăților electronice on-line, tranzacțiile fiind efectuate prin intermediul procesatorului de plăți Netopia.

Sistemul de emitere şi control al rovinietei de la Feteşti, creat de UTI şi Novensys, a avut blocaje pentru că nu făcea distincţia între literele Y și V ale numerelor de înmatriculare şi erau amendate ambulanţele, deşi acestea nu trebuiau să plătească rovinietă. CNAIR a încasat 935 de milioane de lei din rovinietă în 2015.

Comenteaza