Comerțul rapid, protecție anti-Covid. Cerere mare de livrări acasă la Cluj

Comerțul rapid, protecție anti-Covid. Cerere mare de livrări acasă la Cluj

Municipiul Cluj-Napoca se află în topul național al solicitărilor de livrări imediate de la magazine în această perioadă, conform celei mai mari platforme de profil din România.

Foodpanda a listat 1.000 de magazine la nivel național în aplicație în 2020. Până la finalul anului viitor, aceasta vizează o pondere de peste 10% din business pentru segmentul de comerț rapid.

În topul categoriilor de retaileri listați se află magazinele alimentare (45% din total), de băuturi (13%), de proximitate (12%), patiseriile (8%) și florăriile (6%). Până la finalul acestui an, compania are în plan să adauge și farmaciile.

Deși serviciile de livrare imediată de la magazine se află în curs de dezvoltare în toate orașele, platforma a constatat o cerere mai mare din partea utilizatorilor în București, Cluj-Napoca, Bacău, Constanța și Ploiești. Printre cele mai comandate categorii de produse sunt apa, lactatele și brânzeturile, produsele de cosmetică și îngrijire personală, snacks, berea și produsele din tutun.

„Vom încheia parteneriate cu tot mai mulți comercianți, atât parte a unor lanțuri comerciale mari, consacrate, cât și magazine de proximitate cu prezență locală”, a declarat Andreea Petrișor, managing director al Foodpanda România.

Distribuitorul este parte a grupului Delivery Hero, colaborând cu 6.000 de comercianți. Principalii săi competitori la nivel național sunt Glovo, Takeaway, Tazz, Bolt Food.

Comenteaza