Clujul, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi online. Un clujean a cumpărat flori și parfumuri de mii de lei

Clujul, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi online. Un clujean a cumpărat flori și parfumuri de mii de lei

În sezonul estival 2025, utilizatorii unei platforme de delivery au plasat comenzi variate, de la mâncare rapidă la produse nealimentare, cu un interes tot mai mare pentru fructe proaspete și produse în ediție limitată.

Printre cele mai populare alimente comandate pe Glovo s-au numărat burgerii, pizza și preparatele la grătar, în timp ce bananele și fructele exotice precum mango, avocado, kiwi sau ananas au înregistrat un număr de comenzi cu 78% mai mare față de vara trecută.

Un clujean a comandat flori și parfumuri de mii de lei

Potrivit Glovo, sezonul estival a arătat apetitul românilor atât pentru produsele de zi cu zi, cât și pentru achiziții remarcabile. Printre acestea, s-au înregistrat comenzi record de peste 12.000 lei pentru electrocasnice, 7.000 lei pentru un laptop sau peste 3.000 lei pentru produse din categoria Sex Shops, scrie revistabiz.ro. 

De asemenea, o comandă de flori în valoare de 4.300 lei și una de parfumuri de 4.200 lei făcută de un utilizator din Cluj evidențiază interesul pentru produse nealimentare. Ziua de 15 august, de Sfânta Maria, a fost cea mai activă pentru comenzile de flori, trandafirii fiind preferații românilor.

„Quick serve” – mâncare rapidă

Categoria „Quick serve” – mâncare rapidă – a condus topul preferințelor, burgerii fiind cel mai comandat preparat al verii. Nu au lipsit nici comenzile extravagante: un utilizator a cheltuit peste 4.400 lei pe mâncare libaneză. În topul comenzilor de la supermarket, fructele proaspete, apa și băuturile carbogazoase au ocupat primele locuri, iar comenzile pentru produse sezoniere precum cremele cu protecție solară au crescut cu 73% față de vara trecută.

Cele mai multe comenzi, în Cluj-Napoca

La nivel național, cele mai multe comenzi s-au înregistrat în București, Constanța și Cluj-Napoca, cu un vârf de activitate marți și miercuri, în special pe 13 și 20 iunie, și cu ora 19:00 ca moment de maxim. În Constanța, preparatele la grătar și tacos au fost comandate mult mai frecvent decât în alte orașe.

Produsele în ediție limitată și meniurile de prânz au surprins în această vară: comenzile pentru edițiile speciale au crescut de aproape trei ori față de vara trecută, iar categoria „meniul zilei” a înregistrat o creștere de peste zece ori.

În plus, printre produsele nealimentare preferate s-au numărat prosoapele de bucătărie, hrana pentru pisici și balsamul de rufe, arătând diversitatea intereselor românilor în sezonul estival.

Comenteaza