Cinci hipermarket-uri din Cluj, amendate în ultima lună pentru produse expirate VIDEO

Cinci hipermarket-uri din Cluj, amendate în ultima lună pentru produse expirate VIDEO
Nu mai puţin de cinci hipermarketuri din Cluj au fost amendate în ultima lună pentru că au comercializat produse expirate sau, mai grav, au înlocuit etichetele cu termenul de valabilitate depăşit. Ca urmare, Protecţia Consumatorului a convocat o şedinţă cu conducerile marilor magazine. Şefii hypermarketurilor vor fi informaţi că îi pun în pericol pe clujenii cărora le vând produse expirate.

Cel mai recent caz, în care s-au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit pe rafturile unui magazin, s-a înregistrat imediat după Revelion. Peste o mie de kilograme de carne expirată a fost lăsată la vânzare. Problemele au continuat şi după control, când carnea a dispărut în mod inexplicabil.

"Deşi firma care trebuia să ridice produsele nu a venit de o săptămână, deşi în documente figurau ca produse retrase de la comercializare, efectiv produsele nu se regăseau în nicio încăpere. Fapt de neexplicat şi de neînţeles chiar şi pentru directorul unităţii", a spus şeful CJPC Cluj, Mircea Radu.

Inspectorii au programat o şedinţă cu managerii hypermarketurilor pentru luni dimineaţa, întrucât amenzile par să nu mai aibă niciun efect. Sancţiunea maximă care poate fi aplicată este de 50.000 de lei. "Sancţiunile sunt mici, extrem de mici, iar faptul că li se permite a plăti jumătate din minimul sancţiunii practic îi încurajează să meargă pe acelaşi sistem", adaugă Radu.

Controalele au relevat nu doar produse expirate în hypermarketuri, ci şi promoţiile false.

 

Comenteaza