Centrul de cardiologie Ares din Cluj, preluat de americani

Centrul de cardiologie Ares din Cluj, preluat de americani

Centrele de cardiologie Ares, fondate de medici români, ajung la fondul american de investiţii Highlander Partners. Acesta a preluat 51% din rețeaua Ares, cu afaceri anuale de 29 de milioane de lei.

Centrele medicale Ares, specializate în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale, dezvoltate de mai mulţi medici români, au fost cumpărate de Highlander Partners, un fond de investiţii cu sediul în Dallas (SUA), care investeşte în afaceri de talie mică şi medie.

Highlander intenţionează să accelereze creşterea companiei româneşti şi să extindă locaţiile în ţară. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, potrivit ZF.ro. Iulian Pleşcan, director operaţional al Ares, a spus americanii au preluat 51% din acţiuni, iar restul rămân la fondatori. Oren Iancovici şi Iulian Pleşcan, fondatori ai businessului, vor rămâne CEO, respectiv director de dezvoltare în cadrul Ares.

„Am început discuţiile de 10 luni, aveam nevoie de un parteneriat strategic să putem face pasul următor în dezvoltare“, a spus Iulian Pleşcan. Centrele Ares au cinci locaţii în Bucureşti, Constanţa şi Cluj. Centrele sunt specializate în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale, dezvoltate de mai mulţi medici români.

Spitalul Monza, Centrele Ares și CardioTeam au deschis în martie cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării, la Cluj-Napoca. Acesta are 2.500 mp, pe trei niveluri, fiind situat într-o clădire monument istoric de pe strada Republicii.

Investiția s-a ridicat la 7 milioane de euro, din care 1,7 milioane dotări medicale. Spitalul este parte a planului de dezvoltare din cadrul parteneriatului dintre Spitalul Monza și Ares ce implica deschiderea mai multor centre regionale de cardiologie intervențională în țară, precum și extinderea rețelei de clinici Ritmico.

Comenteaza