Cât poţi să pierzi dacă depui bani la bancă

Cât poţi să pierzi dacă depui bani la bancă
Nu poţi pierde în totalitate banii din bancă, dar la unele societăţi bancare poţi să retragi mai puţini bani decât ai depus. La un depozit de 500 dolari poţi să câştigi maxim 3,55 dolari sau să pierzi maxim 23 de dolari în un an.

Toate sumele din conturi curente, conturi de economii sau depozite, în limita a 100.000 de euro pe fiecare deponent sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar. În caz de faliment al unei bănci, deponenţii îşi primesc în maximum şapte zile sumele depuse, plus dobânzi, minus comisioane aferente, conform FinZoom.
 
Dobânda anuală efectivă la depozite sau dobânda reală ţine cont de taxe şi comisioane care afectează câştigul pe toată perioada depozitului: 16% impozit şi comisioane de cont curent şi de retragere numerar la scadenţa depozitului.
 
Pentru un depozit de 500 de dolari, 500 de euro şi 2.250 de lei pentru un an poţi să câştigi cel mult 53 de lei şi 3,55 dolari/euro sau poţi să pierzi maximum 90 de lei, 15 euro sau 23 dolari. Dacă virezi salariul ori pensia la banca respectivă şi aceasta nu încasează nici comision de retragere numerar la scadenţă (jumătate din băncile din România), atunci nu ai cum să pierzi.

Comenteaza