Mega Image mărește salariile angajaților în plină criză

Mega Image mărește salariile angajaților în plină criză

Lanțul de supermarketuri Mega Image își va recompensa angajații cu măriri de salarii, dar și cu sporuri de 25% aplicabile în perioada pandemiei de coronavirus.

În contextul extinderii pandemiei, compania a anunțat recompensarea față de angajați prin continuarea aplicării măririlor de salariu planificate și acordarea de spor suplimentar de 25% pentru fiecare zi lucrată în această perioadă, începând cu 9 martie, pentru angajații din magazine și depozite, aflați în prima linie de expunere în fața virusului.

Acțiunile de recompensare se aplică specific pe categorii de angajați, de la sediul central, depozite și magazine. 12.000 de angajați vor beneficia de aceste măsuri. Orele suplimentare efectuate se vor plăti conform regulilor interne deja existente.

Pentru a susține angajații cu copii, în perioada declarată de situație de urgență, Mega Image a acordat concedii pentru supravegherea acestora, în conformitate cu noile prevederile legale anunțate în perioada de urgență. Mega Image le oferă zile libere angajaților de peste 65 de ani, care vor fi remunerați cu salariul de bază aferent fiecăruia, urmând ca perioada să fie modificată în funcție de schimbările intervenite la nivel național.

„Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate și empatie pentru cei din jur. Colegii noștri din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să își facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condițiile actuale. Toate eforturile colegilor, responsabilitatea și dedicarea, cât și faptul că se află în prima linie de expunere la Covid-19 merită recunoscute de noi toți și sper ca aceste măsuri să răsplătească angajamentul fiecăruia dintre ei”, declară Mircea Moga, CEO Mega Image.

Retailerul a implementat măsuri de siguranță și de protecție, atât în magazine, în depozite, cât și la sediul central: dezinfectare și igienizare, montarea de panouri transparente la casele de marcat, echipament de protecție pentru toți angajații din prima linie.

Comenteaza