Carbochim, profit mai bun, venituri mai mici, în "era Iulius Group"

Carbochim, profit mai bun, venituri mai mici, în "era Iulius Group"

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim Cluj a avut afaceri mai reduse, dar un profit net în creștere față de perioada debutului pandemiei în România. 

Carbochim a raportat, pentru primul trimestru al anului, un profit net de 0,29 milioane de lei, cu 25% peste cel cel din aceeași perioadă din 2020. Veniturile s-au ridicat la 8,12 milioane de lei, în coborâre. Cheltuielile cu materiile prime, mărfurile şi consumabilele s-au ridicat la 2,54 milioane de lei, cu 27% în minus, iar cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 3,67 milioane, în scădere cu 3%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. 

La finele primului trimestru din 2021, activele totale erau de 94 de milioane lei, cu 1,5% peste cele din debutul anului, în timp ce datoriile se ridicau la 15 milioane, în creştere cu 7,9%. În martie, Gheorghe Titus Dan Popa, Mircea Pietro Ionescu şi Viorel Vasile Crişan şi-au dat demisia din consiliul de administraţie, fiind înlocuiţi cu Ioan Turbatu, Tudor Ungureanu şi Adrian Giurgiu.

Carbo Europe București (CEB), companie controlată indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, deţine 75,79% din Carbochim, emitent al cărui titluri sunt tranzacţionate sopradic, la ultima cotaţie din 29 aprilie, de 11,9 lei, capitalizarea bursieră a producătorului ridicându-se la 58 de milioane de lei.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care CEB, filială a grupului Iulius, prelua Carbochim. CEB a fost înfiinţată în 2018, având ca activitate fabricarea unor produse chimice. Aceasta era deţinută de Iulius Holding (companie mamă a grupului Iulius) şi de Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One şi Carbo Two.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Comenteaza