După Cluj, Iulius vrea să dea lovitura și pe litoral cu un mega proiect

După Cluj, Iulius vrea să dea lovitura și pe litoral cu un mega proiect

Grupul Iulius se pregătește de o miscare importantă. Investiția pe terenul de 38 de hectare de la malul mării s-ar ridica la 815 mil. euro și ar depăși proiectul de regenerare urbană de 500 mil. euro anunțat la Cluj.

Grupul Iulius a anunțat un potențial proiect în parteneriat cu firma Oil Terminal, care, dacă s-ar concretiza, ar fi cel mai mare proiect de dezvoltare imobiliară de anul acesta și, totodată, cel mai mare al grupului.

Reprezentanții companiei și-au anunțat interesul pentru un teren de 38 de hectare din Constanța aflat în proprietatea Oil Terminal. Firma condusă de către Iulian Dascălu ar urma să dezvolte acolo un proiect de regenerare şi reconversie urbană de mare amploare.

Iulius vrea să dea lovitura și la mare cu un mega proiect mai scump decât cel din Cluj
Sursă imagine: ZF
Compania IULIUS rămâne focusată pe continuarea planurilor investiţionale în regenerarea urbană, având în atenţie şi ana­lizând continuu mai multe oraşe din Româ­nia. Constanţa este unul dintre acestea, un oraş pe care îl considerăm cu un potenţial major de dezvoltare, având atuuri care îl diferenţiază şi îl fac atractiv investiţional. Deocamdată, am dat curs invitaţiei şi am făcut o ofertă către Oil Terminal S.A., ex­pri­mându-ne interesul pentru un partene­riat ce vizează investiţia într-un proiect de regenerare şi reconversie urbană de mare amploare şi, în condiţiile în care vom fi selectaţi ca parteneri, vom putea oferi mai multe detalii - oficia­li ai Grupului Iulius.

Conform ZF, dacă parteneriatul pentru terenul de 38 ha s-ar concretiza, investiția s-ar ridica la aproximativ 815 milioane de euro. Porivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro, acționarul majorital al OIL TERMNAL S.A. este statul român prin Ministerul Energiei cu 59,62% din acțiuni.

Potențialul proiect de la Constanța ar fi încă unul de mare amploare pentru Iulius, după ce grupul a anunțat anul trecut „cel mai mare proiect de regenerare urbană” la Cluj. Acesta este un proiect imobilar mixt care va lua locul platformei industriale Carbochim (companie controlată indirect tot de Iulian Dascălu), din Piața 1 Mai - Cluj-Napoca.

IULIUS HOLDING SRL a raportat un profit de 36.209.743 milioane de lei pentru anul 2021, mai arată site-ul termene.ro.

Comenteaza