Autostrada Transilvania: 7 oferte pentru lotul cu tunelul Meseș! Include 65 de viaducte, poduri, pasaje și tunelul de 3 km, cu câte două benzi pe sens

Autostrada Transilvania: 7 oferte pentru lotul cu tunelul Meseș! Include 65 de viaducte, poduri, pasaje și tunelul de 3 km, cu câte două benzi pe sens

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă luni că au fost depuse şapte oferte pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania de peste 40 km care cuprinde şi tunelul Meseş.

Sorin Grindeanu precizează că este vorba despre ”o lucrare extrem de complexă”, iar cei care au depus oferte ”au în față lor o imensă provocare”.

Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei.

”#CNAIR a anunțat astăzi depunerea pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău- Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km). Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuția faimosului #Tunel Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje, arată Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Acesta afirmă și că ”fiecare dintre constructorii și proiectanții din România - Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia care au depus oferte au în față lor o imensă provocare”.

Sursa de finanțare va fi asigurată, pootrivit ministrului, din Fonduri Europene Nerambursabile.

Comenteaza