Autostrada A7 prinde contur. UMB va construi două tronsoane

Autostrada A7 prinde contur. UMB va construi două tronsoane

Constructorul UMB a câștigat și după reevaluare loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani, dar contractele de execuție pot fi semnate doar dacă nu se depun noi contestații. 

Lucrările pentru ambele tronsoane au o valoare totală de 2,78 miliarde de lei, fără TVA și sunt finanţate prin PNRR, iar durata de execuție este de 26 de luni.

Loturile 2 și 3 au o lungime de 67 de kilometri și au fost câștigate încă din toamnă de firmele lui Dorinel Umbrărescu, însă Tekfen a depus contestație și a fost admisă la CNSC.

,,Astăzi am transmis comunicările rezultatului licitației pentru construcția tronsoanelor 2 și 3 ale autostrăzii Buzău-Focșani parte a A7! ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL -TEHNOSTRADE SRL – INTERTRANSCOM IMPEX SRL are la dispoziție 26 de luni și 2,77 miliarde de lei (fără TVA) pentru a finaliza lucrările pe tronsoanele 2 și 3 ale autostrăzii Buzău-Focșani. Vor fi încă aproximativ 67 km din A7 finanțați prin PNRR.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat), are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste Râmnicu Sărat și DN22.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acest tronson vor fi construite 18 poduri și un pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste pârâul Ramna”, a transmis luni, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

CNAIR va semna cu UMB și contractele pentru secțiunea Focșani-Bacău pentru că nu au fost depuse contestații.

Comenteaza