Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din ţară. De ce sunt preţurile atât de piperate

Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din ţară. De ce sunt preţurile atât de piperate
Cluj-Napoca și-a consolidat poziția de oraș cu cele mai scumpe apartamente, la sfârșitul lunii iulie proprietarii cerând în medie cu 4.000 de euro mai mult decât pentru locuințele din Capitală, conform unui studiul realizat de un portal imobiliar.

Proprietarii de garsoniere din Cluj-Napoca și-au scos la vânzare proprietățile în luna iulie cu prețul mediu de 39.316 de euro, în timp ce în Capitală prețul mediu a fost de 35.174 de euro, cu aproximativ 4.000 de euro mai mic, informează Agerpres. 

Diferența de circa 4.000 de euro dintre Cluj și București se păstrează și în cazul apartamentelor cu 2 camere, acolo unde portalul a înregistrat prețul mediu de 57.611 de euro pentru Cluj și de  53.583 de euro pentru București.

Potrivit specialiștilor, Clujul înregistrează prețuri mai mari decât Bucureștiul datorită exodului populației din zonă în acest oraș, după ce companiile de IT s-au orientat către Cluj. Acest lucru, coroborat cu numărul relativ mic de proiecte rezidențiale noi din Cluj, a creat o cerere mai mare decât oferta, iar proprietarii au speculat această conjunctură, mărind prețurile în conformitate cu realitatea din piață.

Avansul Clujului în fața Bucureștiului scade la 1.000 de euro în cazul apartamentelor cu 3 camere, cu un preț mediu de 77.182 de euro, față de 76.282 de euro în Capitală. 

Capitala are cel mai ridicat preț mediu pentru apartamentele cu 4 camere, 101.117 de euro, în timp ce în Cluj acesta este de 96.886 euro. 

Comenteaza