Americanii care au cumpărat Softvision, încântați de Cluj. “Am vânat firma timp de șase luni”

Americanii care au cumpărat Softvision, încântați de Cluj. “Am vânat firma timp de șase luni”

Grupul american Cognizant a dezvăluit de ce s-a orientat către achiziția Softvision. În cadrul unei tranzacții de 550 de milioane de dolari.

Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, a precizat că a ales să investească într-o companie din România datorită riscurilor geopolitice scăzute comparativ cu țările din regiune și a numărului mare de profesioniști IT, conform Profit.

“Pentru noi, România a reprezentat una dintre cele mai bune zone sau țări cu un risc scăzut în care puteam merge. Ea dispune de un rezervor important de talente, foarte bine distribuit la nivel național. Vorbim nu doar de București, ci de Cluj, de Iași, de o mulțime de alte locuri, de mari universități, de specialiști buni care ies de aici.

Softvision s-a poziționat foarte bine și pune tehnologia pe primul loc, iar acest lucru a rezonat puternic cu noi din punct de vedere cultural. Softvision a fost copilul meu, am vânat compania mai bine de șase luni”, a comentat Kandiah”, a declarat Gajen Kandiah, președintele diviziei Digital Business a Cognizant.

Softvision, între timp redenumită Cognizant Softvision, se înscrie perfect în strategia globală de marketing a grupului american, spun reprezentanții acestuia.

Compania fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo a fost preluată de Cognizant, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere. Softvision este printre principalii jucători din industria informatică românească. Are acum 25 de centre de dezvoltare în 11 țări și 2.800 de angajați.

Russo, actualmente Chief Technology Officer al Softvision, și-a cedat în 2016 toate părțile sociale către Softvision LLC, companie înregistrată în SUA. Anterior tranzacției cu Cognizant, Softvsion era deținută de fondul american Tower Arch Capital.

Firma clujeană înregistra afaceri anuale de 195 de milioane de lei în 2017 și un profit de 14,7 milioane, având 1.139 de angajați. Cognizant, fondată în New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500, cu o capitalizare de 41 miliarde dolari.

Comenteaza