Afacerea care merge ca pe roate la Cluj, extinsă la nivel național

Afacerea care merge ca pe roate la Cluj, extinsă la nivel național
Antreprenorii ardeleni vor să își ducă business-ul și în capitală | Foto: EastRide

Trei bicicliști din Cluj-Napoca şi Oradea au creat businessul Eastride, ca o alternativă sustenabilă la livrările clasice realizate cu maşina de firmele de curierat. După debutul în cele două orașe, s-au extins în Braşov şi Târgu-Mureş. Acum echipa numără 300 de colaboratori.

„Toţi trei suntem biciclişti şi am încercat să transferăm această pasiune şi către curierii noştri. Lucrăm mai mult pentru food delivery, iar partenerii noştri principali sunt platformele mari pentru care lucrăm ca subcontractori. În ultimul an am început să lucrăm direct pentru restaurante, iar recent am început să livrăm colete“, a povestit Botond Bakos. Ceilalți fondatori sunt Arpad Joo şi Balazs Halmen, conform ZF.

Începuturile au presupus o investiţie de 3.000 de euro, primită de la tatăl unuia dintre fondatori. Până când business-ul a început să crească, au prestat chiar ei servicii de curierat, apoi au luat în echipă colaboratori. „Avem sute de livrări pe zi. Activitatea cea mai mare este în Cluj şi Oradea. Avem planuri să ajungem şi în alte centre urbane mari, Bucureşti, Timişoara“, a spus Arpad Joo.

VEZI Uber pe bicicletă. Curierii “verzi” ai Clujului

Începerea livrărilor în capitală este programată în 2021, când cei trei îşi vor mări flota cu maşini electrice, păstrând caracterul sustenabil al afacerii. „Avem o flotă destul de mare de scutere electrice, 30, anul viitor vrem s-o mărim. Vrem să deschidem service-uri de biciclete în fiecare oraş unde suntem prezenţi, în hub-urile noastre“, a adăugat Arpad Joo, de profesie designer grafic. Botond Bakos este instructor de snow­boarding, iar Balazs Halmen a fost barista.

„Deşi lucrăm într-un domeniu mai norocos în contextul pandemiei, am fost şi noi afectaţi. Bicicleta şi-a pierdut puţin din avantaj, din cauza scăderii traficului, astfel că mulţi dintre partenerii noştri au optat în număr mai mare pentru maşini. Cu toate acestea, am reuşit să creştem şi să ne concentrăm pe proiecte noi“. În business li s-a alăturat un investitor extern care le susţine planurile de dezvoltare, Iosif Savu.

Comenteaza