Cluj-Napoca, oraşul cu cea mai mare vitalitate culturală din ţară

Cluj-Napoca, oraşul cu cea mai mare vitalitate culturală din ţară
Cluj-Napoca este oraşul cu cea mai mare vitalitate culturală din ţară raportat la volumul finanţărilor alocate pentru astfel de activităţi, relevă un studiu al Centrului de Cercetare şi Consultanţă în domeniul Culturii.

Studiul arată că un nivel ridicat al vitalităţii culturale locale este primul pas în dezvoltarea unui oraş creativ. Cluj-Napoca a obţinut cel mai bun punctaj în clasament, cu un indice de 1,09, urmat de Sibiu cu 0,88 şi Sfântu Gheorghe cu 0.86. La popul opus se află Roman cu un punctaj negativ, -0,53, şi respectiv Hunedoara cu -0,60. În ce priveşte industriile creative, Cluj-Napoca ocupă prima poziţie şi în acest clasament, cu un indice de 3,15, urmat la mare distanţă de Timişoara cu un indice de 1,32 şi de Braşov, cu 1,02. La polul opus se află Roman şi Hunedoara, cu indici de -0,85 şi respectiv -1,31.

Studiul a făcut şi un raport al cheltuielilor destinate culturii, din bugetele locale ale oraşelor. Aici, cel mai mare indice îl are oraşul Sf. Gheorghe, 3,84, urmat de Târgovişte cu 1,55. Cluj-Napoca se află doar pe poziţia 29, cu indice de -0,45.

Etichete
Comenteaza