Vicepremierul Dragnea vine la Cluj "la invitaţia prietenului Rus" şi susţine aeroportul

Vicepremierul Dragnea vine la Cluj
Dragnea i-a răspuns lui Rus: Vicepremierul se declară prietenul acestuia şi spune că va supraveghea construirea pistei aeroportului clujean. El dezaprobă practicile Aeroportului Mureş, care au afectat activitatea celui clujean.

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a fost prezent vineri la Cluj pentru a verifica stadiul lucrărilor la noua pistă a aeroportului, de 2.100 m, având în vedere că pentru a deveni funcţională este nevoie ca mai întâi să se finalizeze lucrările de deviere a celor două pârâuri, Becaş şi Murători.

Dragnea a specificat că s-a deplasat aici „la cererea prietenul Ioan Rus" şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, având în vedere că avea de semnat şi două contracte de finanţare europeană pentru societatea Tetarom. Ministrul a dat asigurări că susţine dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca (AICN) şi că nu încurajează practicile de concurenţă neloială ale celui mureşean. Din toamnă, noua pistă va deveni funcţională, a promis ministrul. Era nevoie ca părţile care sunt implicate în proiect să se pună de acord, urmând să fie coordonate în timp, astfel încât lucrările să poată fi terminate la timp. „Pista trebuie să devină funcţională din octombrie, astfel încât să nu existe riscul ca operatorii aerieni să plece de la Cluj", a spus Dragnea.

Chestionat cu privire la situaţia lucrărilor, el a precizat că nu sunt probleme pe şantier, atât doar că nu există coerenţă între instituţiile implicate. „Pe de o parte avem investiţia Direcţiei Regionale de Apă Someş Tisa, care a primit sarcina să execute lucrările de deviere a pârâurilor Becaş şi Murători până în iunie. Această instituţie are sarcina de a realiza şi un dig de protecţie pentru pistă. După ce se vor finaliza lucrările, zona va fi sistematizată, astfel încât Romatsa să poată să-şi instaleze sistemul de semnalizare. Autoritatea Aeronautică Civilă Română are sarcina de a superviza toate aceste lucrări, iar Uioreanu a primit sarcina de coordonare. Dacă toate lucrările vor funcţiona cum trebuie, din 15 octombrie, pista de 2.100 m va putea fi dată în funcţiune", a apreciat Dragnea.

În iunie ministrul va face o noua vizită la Cluj, pentru a verifica dacă lucrările de deviere a celor două pâuri s-au încheiat. Proiectul de dezvoltare a AICN trebuie să meargă înainte, a mai subliniat vicepremierul, având în vedere că acesta nu va deservi doar Clujul, ci întreaga regiune. Chiar dacă Rus nu a fost prezent la conferinţa de presă, cu toate că a fost invitat, Dragnea a ţinut să sublinieze că susţine proiectele Clujului la solicitarea prietenului său. AICN şi parcurile industriale Tetarom sunt modele de bună practică în ţară, motiv pentru care aceste obiective merită să fie dezvoltate, a subliniat Dragnea. Acesta s-a pronunţat şi în legătură cu concurenţa neloială pe care o practică Aeroportul Târgu-Mureş în detrimentul AICN. „Eu nu m-am dus la Mureş, am venit la Cluj. Am vizitat AICN, ceea ce înseamnă că ţin la dezvoltarea acestui obiectiv. Nu sunt de acord cu practicile incorecte pe care le practică Aeroportul din Mureş. Oricum, am înţeles că procesul împotriva Mureşului a fost câştigat. Ideal ar fi ca nici un aeroport din ţară să nu aibă astfel de practici incorecte", a spus Dragnea.

Comenteaza