De ce nu se poate realiza regionalizarea dorită de primarul Clujului. Explicațiile ministrului Dezvoltării

De ce nu se poate realiza regionalizarea dorită de primarul Clujului. Explicațiile ministrului Dezvoltării
| Foto: newstrack.ro

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a afirmat marţi că, la acest moment, Constituţia nu permite o regionalizare a României, declaraţiile care se fac pe această temă fiind unele politice.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„De regionalizare putem să discutăm în momentul în care modificăm Constituţia. Până atunci, aceste declaraţii, din punctul meu de vedere, sunt declaraţii inerente, politice, la care nu am ce să comentez. Astăzi Constituţia nu permite o regionalizare", a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează un proiect al primarului Clujului, Emil Boc, privind regionalizarea, potrivit Agerpres.

Preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a pledat pentru un proiect de lege prin care să se acorde facilităţi administrative în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ-teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit primarului Clujului, ultima reformă administrativ teritorială a ţării s-a realizat în 1968 şi sunt necesare modificări.

Edilul municipiului Cluj-Napoca a vorbit de mai multe ori în ultima perioadă despre ideea reformei administrativ-teritoriale a țării, prin comasarea județelor în regiuni. Boc a relatat că, împreună cu fostul președinte Traian Băsescu, aveau proiectul de reorganizare al țării pregătit, în 2011, dar criza politică de atunci le-a încurcat planurile.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu respinge ideea, mai ales dacă demersul contribuie la atragerea fondurilor europene.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza