Trei firme românești vor să termine lucrările la Turnul Pompierilor

Trei firme românești vor să termine lucrările la  Turnul Pompierilor

Trei asocieri au depus oferte pentru finalizarea lucrărilor la Turnul Pompierilor. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ
  • Mădbeton (leader -MM), General Construct SRL (terț) și subcontractanții Fire Stopping Engineering, M-B Lift SRL, Magnum Therm, Building Technology Group R;
  • Euras (leader - SM), Sesam Protect SRL, Addconcept, Valcris Ascensoare Comerț - subcontractanți;
  • Decorint (leader - CJ), Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering - subcontractanți.

Contractul este de 4.291.243 lei, fonduri europene.  

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul pentru Turnul Pompierilor cu asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 8 milioane de lei cu TVA. Lucrarile trebuiau terminate in 18 iulie 2020. "Eu am propus rezilierea contractului. Am înţeles că se mişcă tare repede de când am anunţat rezilierea public, dar voi porni reziliere. Mai au 15%, dar nu mai stau să povestesc, ai nişte termene. A primit aproape un an de zile pelungire locală, mai mult...", a declarat Emil Boc, in septembrie, la ZIUA LIVE.

Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania au organizat în 2016 un concurs internațional de soluții, în vederea reabilitării. Acesta a fost câștigat de către Vlad Sebastian Rusu - Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu, Ludovic Kopenetz.

Implementarea proiectului câștigător este realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de reabilitare au fost demarate în iulie 2018. Valoarea sa este de 10,2 milioane lei, cu taxa pe valoarea adăugată (9,3 milioane fonduri nerambursabile, 0,9 milioane contribuția municipalității).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza