Rosal nu vrea să cedeze spaţiile verzi ale Clujului. A atacat în instanţă decizia CNSC

Rosal nu vrea să cedeze spaţiile verzi ale Clujului. A atacat în instanţă decizia CNSC
Cunoscuta firmă de salubrizare a recurs la ultima portiţă pe care i-o mai permitea legea pentru a nu pierde un contract bănos cu primăria Cluj-Napoca pentru următorii patru ani.

Firma Rosal, înfiinţată de omul de afaceri Silviu Prigoană şi deţinută acum de unul dintre băieţii săi, s-a ocupat în ultimii patru ani de zile de amenajarea spaţiilor verzi în municipiul Cluj-Napoca, pentru suma de aproximativ 34 de milioane de lei pe cele două loturi în care a fost împărţit oraşul.

Firma mai prestează în Cluj şi alte servicii licitate ale primăriei, cum ar fi cele de ridicare a gunoiului menajer şi de salubrizare stradală.

Licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi, de data aceasta, în valoare de peste 69 de milioane de lei, pe patru ani, lansată de primăria Cluj-Napoca la jumătatea anului trecut, a fost câştigată în decembrie 2015 de firma Garden Center SRL din Bucureşti, pentru ambele loturi.

Firma Garden Center din Bucureşti a oferit preţul cel mai mic, sub estimarea primăriei Cluj-Napoca, cu oferte de peste 20 de milioane de lei pentru lotul 1 şi de circa 32 de milioane de lei pentru lotul 2.

Rosal Grup a contestat rezultatul licitaţiei pentru cele două loturi şi a cerut anularea procedurii de atribuire şi reevaluarea ofertelor, dar în data de 5.02. 2016, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins cele două contestaţii ale Rosal, pe motiv că ar fi „nefondate" şi a dispus continuarea procedurii de atribuire.

În urma acestei soluţii, primăria Cluj-Napoca a încheiat contractul cu firma Garden Center, chiar dacă Rosal Grup SA a contestat în instanţă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Legea permite autorităţii contractante să continue procedura de atribuire chiar dacă instanţa nu a dat o soluţie finală în acest caz. Doar o decizie de suspendare a procedurii dictată de judecători ar mai putea schimba soarta câştigătorului acestei licitaţii.

Am contestat decizia CNSC şi avem termen de judecată pe data de 14. Nu pot comenta în nici un fel până nu se pronunţă instanţa", a spus directorul Rosal Cluj, Ioan Mureşan, la cererea ZIUA de CLUJ de a exprima un punct de vedere despre respingerea contestaţiei făcute la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

 

 

 

Comenteaza