Ministrul Transporturilor, la Cunţa - Sălişte. Sectorul de autostradă este reconstruit de clujeni

Ministrul Transporturilor, la Cunţa - Sălişte. Sectorul de autostradă este reconstruit de clujeni
Reconstrucţia sectorului de autostradă Cunţa - Sălişte este coordonată de la Cluj şi s-ar putea încheia într-o lună.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat, alături de directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, o vizită de lucru pe lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu. Este pentru prima dată când CNADNR execută lucrări în regie proprie, iar echipa care se ocupă de acest proiect este coordonată de la Cluj.

Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii în urma expertizei tehnice şi a proiectului de remediere. Faza I a constat în intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare.

Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, în baza proiectului iniţial. Termenul pentru reluarea circulaţiei rămâne stabilit pentru septembrie 2016. Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în aprilie.

„Termenul pentru reconstrucţia celor 200 de metri de pe Orăştie - Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca aţi avut curajul să preluaţi voi lucrarea.

Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alţii, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog să-mi prezentaţi soluţiile", a declarat Buşe.

„Sperăm ca lucrările să fie terminate în o lună", a declarat, zilele trecute, la REALITATEA FM, Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj.

Valoarea contractelor este de 3,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Suma este asigurată din garanţii de bună execuţie a constructorului care au fost executate de către CNADNR. Compania a executat garanţia de bună execuţie constituită de către Salini Impregilo, în valoare de 60,4 milioane de lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în 28 aprilie.

Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat în noiembrie 2014, a fost închis în septembrie 2015 între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt. La doar o săptămână de la inaugurare, au apărut primele fisuri în carosabil.

Atunci, CNADNR anunţa că era vorba despre „fisuri superficiale", care vor fi remediate pe banii constructorului, întrucât drumul se află în garanţie. Până la urmă, s-a luat decizia reconstruirii totale a sectorului de 200 m afectat de alunecările de teren.

Comenteaza