În prag de sărbători, Primăria întinde o mână de ajutor persoanelor defavorizate

În prag de sărbători, Primăria întinde o mână de ajutor persoanelor defavorizate
Primăria Cluj-Napoca va demara luni cea de-a doua etapă a programului local de distribuţie de pachete alimentare gratuite către persoanele devaforizate din municipiu.

Astfel, 23.521 de beneficiari de ajutor social, şomeri, persoane cu handicap grav şi accentuat, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutaţi politic şi eroi martiri ai revoluţiei cu pensii şi indemnizaţii cumulatate până la 700 de lei inclusiv, dar şi persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, vor primi ajutoare alimentare gratuite.

Pentru buna desfăşurare a programului Consiliul Local a alocat printr-o hotărâre luată în acest an suma de 1,3 milioane de lei, iar, conform datelor furnizate de primărie, fiecare pachet conţine 1 l ulei de floarea soarelui, 1 kg făină albă, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 conservă carne de porc, 1 conservă pate şi 1 conservă carne de vită.

"Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Toţi beneficiarii programului vor primi informaţii prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele", au precizat autorităţile locale. 

Pentru a intra în posesia pachetelor alimentare, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul/ cartea de identitate, în original, la centrele de distribuţie, iar în situația în care nu se pot deplasa acolo vor putea trimite o altă persoană în locul lor, cu condiția ca această persoană să se prezinte cu buletinul original al beneficiarului sau o împuternicire.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile de beneficiari, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0264-453056.

Image and video hosting by TinyPic

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, în afara celor prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

În prima etapă a programului, care s-a desfășurat în perioda 27 aprilie - 06 iunie, s-au distribuit 23.000 de pachete cu produse alimentare.

Comenteaza