Rețeaua de distribuție de gaze a Clujului, modernizată pe banii Europei

Rețeaua de distribuție de gaze a Clujului, modernizată pe banii Europei
Reţeaua de distribuţie de gaze naturale - conducte şi branşamente - din municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată în cadrul unui proiect cu o valoare de 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene.

Trei proiecte cu finanţare europeană și al patrulea aflat acum în derulare, în infrastructura de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice, au fost modernizate și dezvoltate în ultimii cinci ani de către Delgaz Grid, a precizat conducerea companiei. Prin intermediul a două proiecte de 41,3 milioane de lei au fost modernizate sistemele de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. 

În municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect de 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene. În municipiul Iaşi şi zona metropolitană a fost realizat un proiect de 6,2 milioane ce a vizat îmbunătăţirea tehnologică a reţelei de gaze naturale, presiune medie, precum şi modernizarea unor staţii de reglare.

Compania a obţinut o altă cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de 16,3 milioane de lei care are ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei produse din resurse regenerabile. Investiţia este cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi cu 1,8 milioane de la bugetul naţional, contribuţia proprie fiind de de 4 milioane.

În cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de transformare Hârlău, Pașcani și Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate circuitele primare și secundare din cele trei stații. În ultimii 12 ani, grupul german E.ON a investit în România 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie. 

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON, operează în prezent o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de 81.500 km şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării, având 3,1 milioane de clienţi.    

Comenteaza