Farsă cu repetiţie. Lidl păcăleşte primăria din nou

Farsă cu repetiţie. Lidl păcăleşte primăria din nou
Primarul Clujului, Emil Boc, va trimite o scrisoare războinică firmei Lidl din Germania, în care vrea să dea de gol practicile filialei din România.

Edilul este supărat foc pe magazinele Lidl. „Voi trimite o scrisoare la Lidl Germania şi voi întreba dacă ei girează ceea ce fac angajaţii companiei în România", a spus Boc. Supărarea sa vine ca urmare a unei noi promisiuni încălcate de către firma care îşi are obârşia în Germania.

Zilele următoare, pe str. A. Vaida-Voievod se va deschide un nou supermarket. Acesta este în faza ultimelor finisaje. Boc susţine că în autorizaţia de construire eliberată de primărie se prevede obligaţia ca magazinul să realizeze şi un sens giratoriu. Lidl România nu a construit sensul, astfel că supermarketul nu va fi recepţionat de municipalitate, anunţă primarul.

Farsa este trasă la indigo şi are aceiaşi actori. Lidl e cel pus pe şotii, iar primăria este păcălita. În decembrie, germanii inaugurau magazinul de pe str. Frunzişului, între cartierele Zorilor şi Mănăştur, unde aveau de realizat tot un sens giratoriu. Nici acolo nu s-a făcut nimic pentru optimizarea circulaţiei, iar efectul este că zona superioară a străzii a devenit un loc periculos, cu dese accidente rutiere.

Magazinul Lidl este „la limita legalităţii", spunea primarul în ianuarie. Acesta a afirmat că unitatea nu are un orar de funcţionare avizat şi mai cu seamă că, din cauza lipsei sensului giratoriu la intrare, prevăzut în autorizaţia de construire, municipalitatea nu a emis deocamdată o dovadă de luare în folosinţă a imobilului.

În plus, conducerea magazinul a decis să construiască o rampă pentru pietoni care nu face parte din proiect şi a primit o amendă din partea Poliţiei Locale. Dar Lidl din vestul oraşului poate funcţiona şi fără recepţia care i-ar da posibilitatea întabulării clădirii, la fel ca acesta din cartierul Gheorgheni.

ZIUA de CLUJ a cerut încă de acum o săptămână un punct de vedere al Biroului de presă al Lidl România, dar răspunsul nu a venit până la ora publicării acestui articol.

Ambele magazine Lidl fac parte din ansambluri imobiliare ambiţioase. Şi care se întâlnesc în dreptul numelui George Dorin Bob. Acesta este patronul MIB Production, firma care produce conservele Arovit. Bob este în spatele Studium Green, compania care construieşte blocul lipit de noul magazin Lidl din Gheorgheni, şi este şi administratorul Agromec Unu, societatea care deţinea terenul învecinat cu Liceul Pedagogic.

Agromec Unu este o societate care a preluat acest teren şi altele de la Agromec SA, companie născută din Staţiunea pentru Mecanizarea Agriculturii din perioada comunistă. De aici a cumpărat teren Lidl, dar şi Kaufland, care se construieşte câteva zeci de metri mai sus.

În Mănăştur, Bob este prezent cu o altă firmă, Napopark, care vrea să construiască nu mai puţin de 600 de apartamente (în şapte blocuri) pe şase hectare din exteriorul curbei unde s-a dat în folosinţă magazinul Lidl.

Comenteaza