Experții clujeni lucrează la un set de servicii publice inovative pentru oraș

Experții clujeni lucrează la un set de servicii publice inovative pentru oraș
La Cluj-Napoca are loc primul dialog inovativ organizat cu sprijinul Comisiei Europene, DG Connect, Comitetului Regiunilor, Primăriei Clujului și ARIES Transilvania – clusterul regional de IT.

Dialogul inovativ reunește experți care analizează o serie de provocări adresate de către organizatori în vederea oferirii unor soluții inovative de rezolvare a acestora. Conceptul este unul specific inovației deschise și vizează creșterea accesului cetățenilor la noi piețe, produse și servicii în cadrul pieței digitale unice (Digital Single Market). 

Obiectivele acestui dialog inovativ sunt de a crea planuri strategice pentru crearea de servicii publice inovative, crearea de agenți ai schimbării pentru obținerea unor transformări urbane sustenabile, crearea de soluții utilizând tehnologia și principiile e-guvernării.

Formatul acestui exercițiu este de a aduce împreună circa 60 de participanți, împărțiți în patru grupuri distincte, de 10-12 persoane, care vor lucra timp de două zile pentru rezolvarea a patru probleme (challenge-uri) adresate de către organizatori și pentru a propune soluții și idei prototip cu aplicabilitate pe termen scurt, mediu și lung în organizațiile titulare. 

Dialogul inovativ este găzduit de Liberty Technology Park, primul parc tehnologic dezvoltat în România. Acesta este un spațiu destinat dezvoltării ideilor creative, pentru domeniile IT & C și cercetare-dezvoltare. 

Comenteaza