ATENȚIONARE hidrologică la Cluj! COD GALBEN de viituri și inundații

ATENȚIONARE hidrologică la Cluj! COD GALBEN  de viituri și inundații

În județul Cluj este în vigoare o atenționare Cod Galben de fenomenele hidrologice periculoase.

Hidrologii au emis miercuri dimineața o atenționare Cod Galben, care este în vigoare până la ora 12:00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Glodeni și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Glodeni – amonte confluența cu râul Arieș (județele Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Cluj), Târnava Mică – bazin amonte S.H. Sărățeni și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sărățeni (județele Harghita, Mureș și Alba), Târnava Mare – bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Odorheiu Secuiesc (județele: Harghita, Brașov, Mureș, Sibiu și Alba)", transmite Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

O altă alertă Cod Galben a fost emisă marți, 29 august, la ora 13:00, și rămâne în vigoare până miercuri, 30 august, la ora 18:00.

Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

În județul Cluj, atenționarea vizează râul Someșul Mic, Someș, Crișul Repede, Arieș și afluenţii aferenţi sectorului aval a râului Mureș, confluenţă cu râul Arieş. 

Hidrologii INHGA precizează și că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza