Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Hidrologii au emis avertizări Cod Galben de fenomenele hidrologice periculoase, valabile până în această seară, în mai multe județe din țară.

Un Cod Galben de fenomene hidrologice periculoare a intrat în vigoare joi, la ora 12:00 și este valabil până la ora 24:00, pe râuri din mai multe județe din țară. În Cluj, avertizarea vizează râul și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scărișoara (judeţele: Alba şi Cluj).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 22.06.2023 ora 16:00 – 22.06.2023 ora 22:00 pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Suceava, Harghita şi Covasna.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, precizează hidrologii.

 

Comenteaza