După „autostrăzile" săpate cu drujba prin pădure, au apărut şi pădurile pe străzi. Protestul continuă!

După „autostrăzile
Protest inedit al locuitorilor din zona montană a Clujului, nemulţumiţi că îşi rup maşinile pe un drum care arată ca dinamitat.

UPDATE Angajaţii RAADPP au scos luni molizii de pe drumul 107T şi au promis, prin vocea directorului Mircea Avram, că vor pietrui drumul până la finele anului. Asta însă nu i-a emoţionat pe moţi, care au trecut la faza a doua a plantărilor din cratere: de data aceasta, în plin frum au răsărit nişte brazi zdraveni, de 1-1,5 metri. Localnicii sunt decişi să protesteze astfel până când drumul lor, recomandabil doar pentru proprietarii de SUV-uri şi ATV-uri, va fi reparat. DJ 107T este în administrarea Consiliului Judeţean, prin regia sa, RAADPP.

Ştirea iniţială:

Pe drumul judeţean 107T, între localităţile clujene Răcătău şi Măguri, a apărut o pădurice. Puieţi de molizi stau mândri în mijlocul drumului, râzând de şoferii care se simt ca la examenul auto, pe vremea când exista probă de poligon.

În fapt, este un protest al locuitorilor din zonă, nemulţumiţi că drumul nu a mai fost reparat de ani buni. Pe harta oficială, artera figurează ca pietruită, dar în realitate este noroi. Singurele pietre sunt bolovanii care cad de pe munte şi se rostogolesc până în mijlocul drumului.

„Arată ca pe Lună", a glumit Voicu Tomoş, fostul pădurar din Măguri care a dezvăluit sistemul corupt de aşa-zisă protecţie a pădurilor din Apuseni. El a postat fotografiile pe reţeaua de socializare Facebook, alături de un scurt comentariu: „Drumul Judeţean 107T, din Răcătău spre Măguri. Cetăţenii i-au găsit întrebuinţare, pentru că de circulat pe el nu se mai poate".

Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, spune că drumul va fi refăcut în cel mai scurt timp. „Eu nu sunt la Cluj, o parte dintre colegi au mers acolo de dimineaţă să pună material pietros", a afirmat Avram, care recunoaşte că în ultimii 4-5 ani nu s-a lucrat deloc pe drumul pe care au apărut molizi.

„Anul acesta s-a intervenit cu plombări de la Gilău până la Măguri-Răcătău şi urmează în scurt timp să se intervină şi acolo cu reprofilare şi adăugare de material pietros. Prima data s-au făcut covor asfaltic de la Gura Râştii la Someşul Rece şi plombări de la Gilău la Măguri-Răcătău.

Deocamdată, de la Răcătău la Măguri nu este prevăzut covor asfaltic, doar pietruire. Sper să apucăm să facem tot drumul anul acesta, dar nu vreau să promit, pentru că vedeţi că apar tot felul de blocaje. Din fericire, partea cu reprofilarea se poate face şi în perioada rece", a mai spus Avram.

 

Comenteaza