News alert Update Vânt puternic la Cluj-Napoca! Avertizările oficiale întârzie, dar natura a declanşat singură CODUL ROŞU

Vânt puternic la Cluj-Napoca! Avertizările oficiale întârzie, dar natura a declanşat singură CODUL ROŞU

La Negreni şi Huedin plouă de ceva timp, dar ANM nu a transmis avertizare de cod portocaliu sau roşu particularizată referitor la fenomene meteo extreme, decât cu 5 minute înainte de a se dezlănţui vijelia la Cluj. 

UPDATE ISU Cluj ora 23:23

"Până acum, față de solicitarea venită mai devreme din localitatea Bucea, au fost înregistrate doar solicitări izolate pentru îndepărtarea arborilor doborâți în localitățile Băișoara, Muntele Băișorii, între localitățile Mărișel și Poiana Horii și un arbore căzut pe strada Ioan Rațiu din municipiul Cluj-Napoca", au transmis pompierii de la ISU Cluj.

____________________________________________________________________________

"Până acum a fost înregistrat o singură solicitare pentru a îndepărta un arbore doborât în localitatea Bucea", a transmis ISU Cluj la ora 22:30.

Totuşi, 15 minute mai târziu la 22:45, a actualizat şi ANM avertizarea de COD ROȘU DE PLOI ȘI VIJELII, JUD MM, CJ, BN, SJ cu RAFALE DE VÂNT DE PESTE 100 KM/H pentru Ora 22:45 - 00:30.

Fenomene meteorologice asteptate: vijelie puternică, rafale peste 90...100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, averse care vor depași 35 l/mp

Județul Cluj: Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mărișel, Rișca, Valea Ierii;
Județul Cluj: zona joasă;
Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m;

La ora 23 ISU Cluj a anunţat că s-au remis mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru comunele: Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mărișel, Rișca și Valea Ierii.

Vântul puternic de la Cluj-Napoca a răsturnat ecranul uriaş de la TIFF, în timp ce avea loc proiecţia de închidere a festivalului de film. Spectatorii au golit Piaţa Unirii şi s-au adăpostit din faţa vântului. 

Comenteaza