Jandarmii clujeni au salvat șapte turiști rămași înzăpeziți în zona Măguri-Răcătău

Jandarmii clujeni au salvat șapte turiști rămași înzăpeziți în zona Măguri-Răcătău

Șapte turiști care au rămas, sâmbătă, blocați cu mașinile în zăpadă pe un drum forestier de pe raza comunei Măguri-Răcătău au fost salvați de jandarmii clujeni.

”În urma unui apel la SNUAU 112, sâmbătă, 6 aprilie după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.

Jandarmii montani au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, echipajul de intervenție a ajuns la acestea după aproximativ o oră.

Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin  de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri.

Potrivit jandarmilor clujeni, toate cele 7 persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Jandarmii reamintesc iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare.

Comenteaza